Beter voor de dieren, je gezondheid, voor je medemens en voor de aarde. Dit is hoe wij er naar kijken en er zijn nog veel meer mensen die hier ook zo naar kijken, daar zijn we dankbaar voor. Hier onder geven wij je wat informatie (er is oneindig veel informatie over te vinden, we hebben het kort samengevat) en doe ook zeker je eigen research naar plantaardig eten.

Voor de dieren: dierenleed in de vee-industrie is iets waar wij mensen onze ogen niet langer voor gesloten kunnen houden, so please open your eyes. De dieren worden gefokt, vetgemest, mishandeld en veel te vroeg gedood en dat omdat “wij” zo nodig een stukje vlees willen eten. In de bio-industrie staan er veel te veel dieren in afschuwelijke omstandigheden in te kleine hokken en binnen en dat alleen om er geld aan te verdienen. Natuurlijk heb je ook de biologische veehouderij en wordt daar meer rekening gehouden met het welzijn voor de dieren maar uiteindelijk worden ook zij alleen gehouden voor onze consumptie. 
Wat we kunnen zeggen is dat je met plantaardige voeding een hoop dierenleed bespaart. En waarom drinken wij eigenlijk het melk van de koe? Dat is als je er bij stil staat een hele rare gewoonte. Deze melk is bestemd voor haar opgroeiende kalfje, niet voor ons (volwassen) mensen. Net zoals het melk van een moeder poes bestemd is voor haar kittens en het melk van een zwangere vrouw bestemd is voor haar baby’tje.

Voor je gezondheid: je bent wat je eet, laat voeding je medicijn zijn.
Kies bewust, de consumptie van een ongezond dier of dierlijke producten zijn ongezond voor ons. Heb je enig idee hoeveel stress de dieren ervaren, hoe ze leven en behandelt worden en hoeveel antibiotica ze krijgen? De dieren ervaren heel veel stress tijdens hun leven en de slacht. Deze stress zet zich vast in het lichaam, net als bij mensen. De stress die een dier heeft ervaren zul je misschien niet direct proeven (dit laten we aan jou over) maar wel degelijk heeft het invloed op jouw eigen lichaam. Er zijn tegenwoordig zo veel alternatieven beschikbaar. Kijk eens naar het plantaardige schap in de winkel en wat er allemaal nog meer mogelijk is. Ook wij helpen je hier graag bij, neem contact met ons op dan kunnen wij kijken hoe wij jou verder kunnen helpen. 

Voor je medemens: wees je er bewust van dat er meer dan genoeg voeding is voor alle mensen op deze wereld. Door plantaardig te gaan eten zouden we het wereldwijde probleem aan voedseltekort kunnen oplossen. Op dit moment wordt 70% van alle beschikbare landbouwgrond gebruikt om voedsel voor dieren te verbouwen. Er zijn meerdere kilo’s veevoer nodig om 1 kilo vlees te maken. Het zou dus veel beter zijn om de beschikbare landbouwgrond te gebruiken voor het direct verbouwen van voedsel voor de mens. Het besef dat de oplossing er al is maar “we” er niks mee doen vinden wij erg pijnlijk.
Ook het verspillen van schoon drinkwater voor het produceren van vlees is een wereldwijd probleem. Door beter met de landbouwgrond en schoon drinkwater om te gaan helpen we dus ook onze medemens.

Voor de aarde: een vegan leefstijl maakt een enorm verschil voor het milieu. 14,5% van de totale CO2-uitstoot komt van veeteelt, meer dan alle auto’s, vliegtuigen en schepen bij elkaar uitstoten. Ook vindt er ontbossing plaats op grote schaal, puur om ruimte te maken voor het verbouwen van veevoer. Als dit zo doorgaat zal dit ernstige gevolgen hebben voor het milieu en zal er een punt komen waarop een volledige ineenstorting van het ecosysteem onvermijdelijk is. Plantaardig eten is een van de makkelijkste en meest effectieve manieren waarop ieder van ons het klimaat positief kan beïnvloeden.

Wil je weten wat je ongeveer allemaal bespaart als je plantaardig eet?
Op de vegancalculator kun je dat berekenen.